woensdag, 25. maart 2015 - 13:11 Update: 25-03-2015 13:51

Steeds meer nationaliteiten vliegramp bekend, identificatie slachtoffers kan nog lang duren

Steeds meer nationaliteiten vliegramp bekend, identificatie slachtoffers kan nog lang duren
Foto: German Wings

Topman Thomas Winkelmann van Germanwings heeft woensdag tijdens een persconferentie laten weten dat er inmiddels meer bekend is over de nationaliteit van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Frankrijk.

Duidelijk is nu dat er in ieder geval 72 Duitsers en 35 Spanjaarden aan boord waren. Verder zaten er voor zover nu bekend 2 Australiëers, Argentijnen, Iraniërs, Venezolanen en Amerikanen, en verder één Nederlander, een Brit, een Colombiaan, een Mexicaan, een Deen en een Israëliër in het vliegtuig. Dit schrijft nu.nl woensdag.

Winkelmann zei verder dat de zorg voor de nabestaanden van de passagiers en de bemanning hun hoogste prioriteit  heeft. Voor nabestaanden zijn donderdag twee vluchten naar Frankrijk geregeld. Deze vluchten vertrekken vanaf Düsseldorf en Barcelona en zijn alleen bedoeld voor nabestaanden en psychologen. Er komt ook een speciale vlucht voor nabestaanden van de zes bemanningsleden.

Berging stoffelijke resten

Inmiddels hebben de Franse autoriteiten laten weten dat de berging van de stoffelijke resten nog dagen tot weken kan duren. Er zijn speciale patholoog-anatomen naar het rampgebied gegaan voor de identificatie.

Zwarte doos

De eerste zwarte doos van de Germanwings Airbus is inmiddels in Parijs aangekomen. Het apparaat zal daar uitgelezen worden. De Franse onderzoeksraad voor luchtvaartveiligheid BEA begint daar aan het eind van de ochtend mee,  zo maakte de Franse staatssecretaris voor Verkeer Alain Vidalies bekend. Mogelijk dat er aan het eind van middag hier al meer nieuws over naar buiten komt.

Categorie: