donderdag, 9. april 2015 - 15:02

Straf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval in Zegveld

Straf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval in Zegveld
Foto: SXC
Zegveld

Een 19-jarige jarige man uit Breukelen is donderdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Zegveld in april 2014.

Ook werd aan de man een werkstraf van 200 uur en een rijontzegging van 2,5 jaar waarvan een jaar voorwaardelijk opgelegd. Bij het ongeval kwam een vriend van de man om het leven en raakte een andere vriend zwaar gewond.
 
De man veroorzaakte het dodelijk ongeval door veel te hard rijden. Hij was en is nog steeds een beginnend bestuurder. Dit heeft de man er niet van weerhouden veel te hard te rijden op een punt waar dit absoluut niet verantwoord was. Dat hij te hard reed was geen op zichzelf staand incident. Uit de stukken blijkt dat de man eerder fors is beboet voor een snelheidsovertreding. Dit was zelfs eerder op de dag van het fatale ongeluk.
 

Hogere straf 

De rechtbank legde een hogere straf op dan de door officier van justitie geëiste 160 uur werkstraf en 2,5 jaar rijontzegging, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank heeft hierbij gekeken naar straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd. In het voordeel van de man heeft de rechtbank wel meegewogen dat hij altijd eerlijk en open is geweest over zijn rol in het verkeersdrama. 

Provincie: