maandag, 9. februari 2015 - 16:03 Update: 09-02-2015 17:53

Structurele financiering V&D is rond

V&D is gered, structurele financiering is rond
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Maandag heeft V&D na langdurig overleg een overeenstemming bereikt met de meerderheid van de stakeholders die de basis vormen voor het herstructureringsplan van V&D. ‘Dit betekent dat er uiterlijk midden deze week weer voldoende werkkapitaal beschikbaar is om aan onze verplichtingen te voldoen’, meldt V&D maandagmiddag.

‘We zijn erg tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap. De financiering van V&D is hiermee structureel op orde en we zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst. We zijn onze medewerkers, klanten en leveranciers dankbaar voor hun geduld en support in deze roerige tijden’, aldus Don Roach, CEO a.i. V&D.

‘Het waren complexe en langdurige onderhandelingen. Wij danken stakeholders voor hun inzet, betrokkenheid en gedane toezeggingen. Vooral IEF Capital, onze grootste verhuurder heeft een voortrekkersrol gespeeld om een dreigende impasse te voorkomen bij de onderhandelingen met de verhuurders’, stelt V&D. 

Vakbonden

V&D betreurt het dat er met de vakbonden, die de belangen van een deel van de werknemers vertegenwoordigd, vooralsnog geen overeenstemming is bereikt. ‘Met hen moet nog verder worden onderhandeld over de noodzakelijke structurele loonkostenverlaging om de loonkosten op het niveau te brengen wat nu gebruikelijk is in de retailmarkt. De door de vakbonden gekozen gang naar rechter heeft niet onze voorkeur. V&D blijft open staan voor voortzetting van overleg met de vakbonden’, stelt V&D.

Categorie:
Provincie: