woensdag, 8. april 2015 - 9:25 Update: 08-04-2015 16:31

Studenten Maagdenhuis komen met hardere acties tegen UvA

Studenten Maagdenhuis komen met hardere acties tegen UvA
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het is nog onduidelijk wanneer de studenten die het Maagdenhuis bezetten daar zullen vertrekken.

Aanvankelijk werd gemeld dat de bezetting aanstaande zondag om 21.00 uur zou worden beëindigd, maar nu wordt er geen dag of tijdstip meer genoemd.  Wel laten de studenten woensdagochtend tijdens een persconferentie weten dat ze 'op een andere en hardere manier' zullen doorgaan met actievoeren. Dit melden verschillende media woensdag.

De actiegroep De Nieuwe Universiteit waarin studenten en docenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zich hebben verenigd zei verder ook tijdens de persconferentie: 'We weigeren onder dwang van juridische procedures het Maagdenhuis te verlaten.' De actievoerders zijn woedend omdat volgens hen het bestuur van UvA te weinig doet om meer democratisering door te voeren. 

de studenten lieten duidelijk weten dat er geen akkoord was met de UvA en dat het College van Bestuur van de universiteit 'geen legitieme onderhandelingspartner meer is'. Ze eisten het aftreden van het CvB.

De actievoerders houden het Maagdenhuis, het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam, sinds 25 februari bezet. Zij vinden dat het bestuur besluiten neemt met alleen geld en studierendement als uitgangspunten.