maandag, 2. februari 2015 - 15:16 Update: 02-02-2015 20:08

Stuntman mag weer monstertruck gaan rijden

Beslag gelegd op monstertruck Haaksbergen
Foto: Archief MV
Almelo/Haaksbergen

Er mag door Stichting Waarborgfonds Motorverkeer beslag worden gelegd op de monstertruck van Mario D. de stuntman die in september vorig jaar in Haaksbergen het publiek in reed waarbij 3 doden en tientallen gewonden vielen.

Dit heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Almelo maandag zo geoordeeld.  Op de zitting sloten het waarborgfonds en de Mario D. een compromis hierover. Tijdens de stuntshow op 28 september 2014 reed de bestuurder het publiek in. Hierbij zijn drie personen om het leven gekomen en tientallen personen gewond geraakt. In verband met het strafrechtelijk onderzoek is de monstertruck nu onder strafrechtelijk beslag van het Openbaar Ministerie.

Compromis

Tijdens de zitting van 29 januari zijn het waarborgfonds en de bestuurder tot een compromis gekomen. Als het strafrechtelijk beslag op de monstertruck wordt opgeheven of als het voertuig niet verbeurd wordt verklaard na de strafzaak, mag het waarborgfonds beslag leggen op de monstertruck. De bestuurder mag dan de monstertruck gebruiken om zijn bedrijf in binnen- en buitenland uit te oefenen.

Het waarborgfonds liet de eis vallen om het voertuig onder eigen bewaring te hebben. Dat zou betekenen dat -naast de waardevermindering- het waarborgfonds zelf verantwoordelijk zou worden voor de opslag en het eventuele onderhoud.

Provincie: