donderdag, 7. mei 2015 - 10:25 Update: 07-05-2015 10:26

Supermarkt PLUS komt met soep van onverkochte tomaten en uien

voedselverspilling
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Veghel

Bij supermarkt PLUS in Veghel begint men een proef waarbij een soep wordt gemaakt van onverkochte tomaten en uien.

Jaarlijks gooien supermarkten voor 500 miljoen euro weg aan groeten en fruit dat overblijft of ligt is beschadigd.De supermarkten in de regio van Rotterdam gaan nu van de tomaten en uien die bijvoorbeeld in een winkel een lichte beschadiging (zoals een kneuzing) hebben, of niet meer in hun verpakking zitten, verzamelen en er soep van maken.

Dit initiatief tegen voedselverspilling komt van PLUS en Hutten in samenwerking met Wageningen UR. In eerste instantie draait dit project vier maanden als proef. Bij succes zet PLUS de verkoop van OverLekker ook in andere supermarkten voort.

Introductieprijs

Zowel de tomatensoep als de tomatensaus is voor een introductieprijs van 0,99 euro bij twaalf PLUS-supermarkten in het westen van het land verkrijgbaar.