maandag, 12. januari 2015 - 11:56 Update: 12-01-2015 12:28

T-mobile schaft buitenlandse bel- en sms-kosten af

T-mobile schaft buitenlandse bel- en sms-kosten af
Foto: SXC

Als eerste telecomaanbieder gaat T-mobile buitenlandse bel- en sms-kosten afschaffen.

Klanten van T-mobile kunnen voor 2 uur per maand in de hele EU bellen vanuit de Nederlandse bundel. Gebeld worden en sms'en binnen de Eu wordt helemaal gratis. Dit heeft T-mobile bekendgemaakt, zo melden verschillende media maandag.

Om dit te bewerkstelligen komt T-mobile met het nieuwe abonnement Stel samen & Stel bij, dat vanaf 19 januari verkrijgbaar is. Volgens T-mobile is het een van de grootste ergernissen bij klanten: dat bellen naar of in het buitenland zo duur is.

Mark Klein, ceo T-mobile, in de media:'T-Mobile maakt een einde aan de jarenlange standaarden in de telecomwereld die niet meer uit te leggen zijn. Dat bellen aan de Côte d’Azur zoveel duurder moet zijn dan in Amstelveen is vreemd, operators in heel Europa houden elkaar in een wurggreep. Wij willen dat hier een einde aan komt en maken het vanaf nu mogelijk om gewoon vanuit je eigen belbundel te bellen in de Europese Unie.'

Binnenkort worden de prijzen van dit nieuwe abonnement en de bijbehorende voordeelbundels bekendgemaakt. Voor huidige klanten is er, onder voorwaarden, de mogelijkheid over te stappen naar dit nieuwe abonnement.

T-Mobile is de eerste provider die een voorschot neemt op de Europese inperking van roamingkosten. Het Europees Parlement stemde al voor afschaffing van de roamingkosten binnen de EU, maar de maatregel moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Categorie:
Tag(s):