maandag, 16. februari 2015 - 10:57 Update: 16-02-2015 11:31

'Te veel haast bij ínvoering nieuwe ontslagrecht'

'Te veel haast bij ínvoering nieuwe ontslagrecht
Foto: RVD
Den Haag

De hoogleraren arbeidsrecht Evert Verhulp en Stefan Sagel stellen dat de invoering van het nieuwe ontslagrecht dat per 1 juli ingaat 'met te veel politieke haast is omgeven'.

Dat zal leiden tot juridische missers. Dit laten de hoogleraren arbeidsrecht Evert Verhulp en Stefan Sagel weten in een interview met het Financieele Dagblad.  De minister die hiervoor verantwoordelijk is, is minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Hij wist 'zijn' Wet Werk en Zekerheid heel snel door de Tweede en de Eerste Kamer te loodsen, zo vinden Verhulp en Sagel. Het is volgens hen wel knap dat Asscher voor de radicale wijziging zo snel zo'n brede steun wist te krijgen, maar daardoor is het volgens de hoogleraren arbeidsrecht 'onvermijdeijk' dat veel zaken 'ondoordacht' zullen blijken te zijn.

Werkgevers in de horeca-, recreatie- en uitzendbranche zijn nu bijvoorbeeld al bezig te vechten voor herstel  van een pas ontdekte 'fout' in de wet. De 'fout' dwingt hen anaf 1 juli onverwachts met terugwerkende kracht hoge ontslagvergoedingen te betalen voor hun huidige flexpersoneel.

Provincie: