vrijdag, 13. februari 2015 - 17:41 Update: 13-02-2015 17:47

Te weinig vlees in meeste rundvleeskroketten

Te weinig vlees in meeste rundvleeskroketten
Foto: Archief EHF
Den Haag

Fabrikanten stoppen over het algemeen te weinig vlees in hun rundvleeskroketten. Er zijn nauwelijks stukjes en draadjes vlees te vinden', stelt de Consumentenbond vrijdag na onderzoek.

Volgens de verpakkingen zit er gemiddeld 10% vlees in de kroketten, maar in 13 van de 15 gevallen is een groot deel niet traceerbaar. In de Markant, Perfekt, Plus en Beckers rundvleeskroketten treft de Consumentenbond zelfs maar 1,5 gram vlees aan, in plaats van de 10,5 gram die het etiket belooft.

De kroket op de Van Dobben-verpakking zit vol stukjes vlees, maar wie een gefrituurde Van Dobben kroket opensnijdt, ziet veel minder blokjes en ook de Consumentenbond kan met een hele fijne zeef maar de helft van de beloofde 12,5 gram vlees terugvinden. De verklaring van de branchevereniging voor snackproducten is dat veel vlees door verhitting en roeren kleiner wordt dan 1 millimeter, waardoor het niet meer te traceren is. 

Uitzonderingen 

Maar er zijn ook kroketten die wel in de buurt komen van de beloofde hoeveelheid vlees, de Kwekkeboom Rundvleescroquetten en de Aldi SnackFan Rundvleeskroketten. De kroketten van Aldi bevatten zelfs iets meer vlees dan op het etiket staat.

Provincie:
Tag(s):