vrijdag, 6. februari 2015 - 16:43 Update: 07-02-2015 8:57

Team Solar wint 'Oscar' van technologie

Team TU Eindhoven wint 'Oscar' van technologie
Foto: TU Eindhoven
Eindhoven

Vrijdag heeft Stella, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven, de Crunchie voor 'Beste technologische ontwikkeling' tijdens de achtste editie van de Crunchies in San Francisco gewonnen. Dit meldt de TU Eindhoven vrijdagmiddag.

Zij laten daarmee grote namen achter zich, zoals Apple, SpaceX, Bitcoin en European Space Agency (ESA).  De Crunchies zijn de jaarlijkse awards uitgereikt door TechCrunch en VentureBeat  - twee van de grootste technologie websites van de wereld. Stella is bedacht, ontworpen en gebouwd door studenten van Technische Universiteit Eindhoven.

De ontlading is groot bij de studenten van TU/e. Met het winnen van deze award onderstreept het team haar visie: de gezinsauto van de toekomst bouwen. ‘We hebben een nieuwe visie op auto's neergezet en dankzij deze prijs ontvangen we de erkenning daarvoor.’ Aldus Lex Hoefsloot, team manager van Stella. 

‘We vinden het echt ongelofelijk dat we als studententeam tussen zulke grote bedrijven staan. Het is alsof David tegen Goliath strijdt. Dat we de prijs ontvangen voor de beste technologische prestatie laat duidelijk de potentie van een auto op zonne-energie zien en hoe wij als studenten naar de toekomst kijken van mobiliteit.’ Aldus Roy Cobbenhagen, Technisch manager van Solar Team Eindhoven. De uitreiking van de award vond plaats in de Davies Symphony Hall, San Francisco. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):