donderdag, 19. maart 2015 - 18:28 Update: 19-03-2015 22:52

'Teeven terug in Kamer op plek van Kamerlid van der Steur die Opstelten opvolgt'

'Kamerlid van der Steur volgt Opstelten op'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Kamerlid Ard van der Steur (45) volgt de onlangs opgestapte minister Opstelten op als nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dit hebben bronnen in Den Haag na berichtgeving van de Telegraaf donderdag bevestigd.

Van der Steur wordt naar alle waarschijnlijkheid vrijdagmiddag al door koning Willem-Alexander benoemd tot minister.

Van der Steur is in totaal driemaal lijsttrekker geweest voor de VVD op gemeentelijk niveau. Hij won in 1991 het Nederlands kampioenschap debatteren. Als Kamerlid houdt Van der Steur zich met name bezig met justitie, staatsrechtelijke vraagstukken en bestuursrecht.

Minister Opstelten moest vorige week maandag opstappen nadat er rond de ‘Teevendeal’ opeens toch een digitaal bonnetje werd gevonden bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Er bleek destijds toch 4,7 miljoen gulden te zijn overgemaakt naar drugscrimineel Cees H. De verantwoordelijke minister Opstelten had de Kamer al die tijd voorgehouden dat het slechts om 2 miljoen euro ging.

Fred Teeven

​VVD-er Fred Teeven keert,  volgens eigen zeggen tegenover de NOS, terug in de Tweede Kamer. De als staatssecretaris onlangs afgetreden Teeven zou de plek van Van der Steur die vrijkomt in de Tweede Kamer overnemen.