zaterdag, 24. januari 2015 - 22:11 Update: 25-01-2015 10:56

Testen vaccins bemoeilijkt door daling aantal ebola-patiënten

Daling aantal ebola-patiënten maakt het moeilijker om vaccins te testen
Foto: Screenshot Youtube
Davos

Doordat het aantal met ebola besmette mensen in Liberia sterk daalt, wordt het moeilijker om experimentele vaccins te testen.

Dat zei Francis Collins van de Amerikaanse Nationale Instituten voor Gezondheid (NIH) tijdens het World Economic Forum in Davos, zo melden verschillende media zaterdag.

Ooit was Liberia het epicentrum van de ebola, maar nu is het aantal besmettingen gedaald naar 5. Het aantal mensen dat blootstaat aan gevaar is daarmee beperkt.. Amerika wil het ebolavaccin GSK gaan testen met een grote operatie in Liberia. Het vaccin zou worden geïnjecteerd bij 27.000 mensen die het risico lopen besmet te raken met ebola.  Nu er steeds minder mensen in Liberia besmet raken met ebola dreigt dat aantal onhaalbaar te worden.De ebolacrisis heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een keerpunt bereikt, nu het aantal nieuwe gevallen in de drie zwaarst getroffen landen afneemt. 

De Amerikanen zouden volgens Collins zich nu moeten richten op Sierra Leone. maar daar zou de situatie niet idedaal zijn. In Liberia zijn volgens Collins veel meer gegevens over de bevolking beschikbaar.

Categorie:
Tag(s):