maandag, 18. mei 2015 - 16:05 Update: 18-05-2015 16:10

Tiener (16) slaat agent meerdere keren met hamer op hoofd

Tiener (16) slaat agent meerdere keren met hamer op hoofd
Foto: SXC
Den Helder

Maandagochtend is rond 11.40 uur in Den Helder een agent door een 16-jarige Amsterdammer een aantal keer met een hamer op zijn hoofd geslagen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

‘De agent was op de Jan Blankenstraat om te bemiddelen. Plotseling pakte de verdachte een hamer en sloeg de agent. Die slaagde er in om de verdachte te arresteren en alarm te slaan, waarop collega’s en ambulancepersoneel te hulp schoten’, aldus de politie.

Ernstig hoofdletsel

De agent heeft ernstig letsel aan zijn hoofd en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. 

Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):