vrijdag, 6. maart 2015 - 21:26 Update: 07-03-2015 12:17

Tilburger bekent tegenover Omroep Brabant doden en begraven hond

dode hond
Foto: Dierenpolitie
Tilburg

Vrijdagnacht heeft een Tilburger tegenover Omroep Brabant bekend dat hij degene is geweest die de hond heeft gedood en begraven.

De man laat aan de omroep weten zich bij de politie te hebben aangegeven. Hij verklaarde tegenover de omroep: 'Hij viel mijn vriendin aan, ik moest wel'. En ...'ik heb er onwijs veel spijt van.' De man is de eigenaar van de pitbull. Hij is met zijn verhaal naar de media gegaan na honderden bedreigende uitingen op Facebook en Twitter. 'Het wordt tijd dat al die mensen ook mijn kant van het verhaal te horen krijgen'. Dit meldt Omroep Brabant op de website.

Donderdagmiddag werd op de Koolzaadhof een half begraven dode hond gevonden. Rond 13.45 uur werd de hond gevonden. Het gaat om een bruinkleurige hond, vermoedelijk een Stafford. In de buurt lag een mes en een bebloede doek. Een medewerker van de afdeling forensische opsporing heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. De politie heeft enkele getuigen gehoord. De hond is in beslag genomen. Deze wordt volgende week pathologisch onderzocht in Utrecht aan de universiteit diergeneeskunde. De politie is op zoek naar getuigen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):