zondag, 8. februari 2015 - 10:44 Update: 08-02-2015 10:55

Tineke Strik gekozen als lijsttrekker Eerste Kamer verkiezingen

Tineke Strik gekozen als lijsttrekker Eerste Kamer verkiezingen
Foto: GroenLinks
Den Haag

Op het GroenLinks congres hebben de leden zaterdagmiddag Tineke Strik als lijsttrekker voor de verkiezingen van de Eerste Kamer gekozen. Dit heeft GroenLinks zaterdag bekendgemaakt.

'Strik zit momenteel ook voor GroenLinks in de Eerste Kamer. Dit combineert zij met een baan als universitair docent bij het Centrum voor Migratierecht aan de Radboud Universiteit. De top vijf van de lijst bestaat verder uit Ruard Ganzevoort, Marijke Vos, Frits Lintmeijer en Harmen Binnema', aldus GroenLinks.

De ongeveer 1250 aanwezige leden stelden op het congres de nieuwe statuten en een huishoudelijk reglement vast, waarmee er meer zeggenschap voor de leden komt, en meer ruimte voor debat. 

Partijvoorzitter Rik Grashoff: 'We zijn geen partij waarin we altijd de rijen gesloten houden. Omdat onze maatschappelijke rol het juist vereist dat er sprake is van dialoog en debat. Levendige dialoog en stevig debat binnen de partij is geen teken van zwakte, maar van kracht'.

In het bestuur werden twee leden gekozen: voor de post financiën Marieke Wagter en Paulien Goedvolk voor de portefeuille interne partijontwikkeling.