maandag, 9. maart 2015 - 18:53 Update: 09-03-2015 22:41

Toch ruim 4 miljoen naar drugsbaron Cees H. overgemaakt

Foto van minister Opstelten
Den Haag

Er blijkt dan toch een bonnetje bij het ministerie van Veiligheid en Justitie gevonden te zijn met de juiste som die destijds naar drugsbaron Cees H. is overgemaakt.

Zoals Nieuwsuur het vorige week al bracht, blijkt het inderdaad om ruim 4,7 miljoen te gaan. Het bonnetje is bij het departement van justitie - het betalingsbewijs gevonden, zo meldt de Telegraaf maandagmiddag.

De verantwoordelijke minister Opstelten hield de Kamer al die tijd voor dat het slechts om 2 miljoen gulden ging, maar nu blijkt dat toch zelfs veel meer dan het dubbele.   

Na de ''lastige'' berichten over dat het Amsterdamse parket destijds 4,7 miljoen heeft overgemaakt naar H., gelastte Opstelten een nieuw onderzoek om te kijken of er echt geen gegevens zijn van de overboeking. Blijkbaar zijn daarbij alsnog feiten naar boven gekomen.

Minister Opstelten (Justitie) is met deze bonnetjeszaak in een lastige positie gebracht. Het is nog maar de vraag of andere politieke partijen een nieuwe uitleg van de minister zullen pikken. Hij beweerde tot nog toe bij hoog en bij laag dat hij niet over de gegevens beschikte. 

Fred Teeven, die in die tijd betrokken was met de deal, wist vorige week ook even niet meer hoe het zat. 

Kamerlid Bontes (ex-PVV) kondigt een motie van wantrouwen aan.

Provincie:
Tag(s):