zaterdag, 2. mei 2015 - 9:53 Update: 02-05-2015 11:12

Touringcar botst op botsabsorber: A12 afgesloten

Touringcar ramt botsabsorber: A12 dicht

Kort na half zes zaterdagochtend is een touringcar op een botsabsorber gereden. een botsabsorber is een vrachtwagen met botskussen en verlichte pijl die bij werkzaamheden de wegwerkers beveiligt.

Het ongeval gebeurde op de A12 richting Utrecht ter hoogte van het knooppunt Grijsoord. De chauffeur van de bus raakte bekneld, de hulp van een traumahelicopter zou zijn ingeroepen. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag op de site.

De A12 is voorlopig versperd ter hoogte van het knooppunt Grijsoord, zowel voor het verkeer vanaf de A12 als vanaf de A50. Verkeer richting Utrecht kan de borden Rotterdam volgen en via de A50, A15, A2 en A27 rijden.

Update 06:41 uur

Eerste inschatting is dat de rijbaan rond 9.00 uur vanmorgen weer door het verkeer kan worden gebruikt.

De bus was, op de chauffeur na, leeg: er waren geen passagiers. De chauffeur zou de kruisen boven de weg genegeerd hebben.

Update 09:41 uur

Inmiddels is duidelijk dat het langer gaat duren voordat de rijbaan vrijgegeven kan worden.

De touringcar is geborgen,maar omdat er accuzuur gelekt heeft moet een ZOAB-cleaner de rijbaan reinigen. Ook zal de middenberm gesaneerd moeten worden. Er is ook accuzuur in de grond gelopen.

Al met al zal het nog zeker tot 10.00 uur duren voordat het verkeer op de A12 weer de volledige doorgang heeft. Vanaf het knooppunt Waterberg staat het nu vast over vijf kilometer.

Update 09:45 uur

Rijkswaterstaat is bezig om de linkerrijstrook zo snel mogelijk vrij te kunnen geven. Zij verplaatsen nu de kegels. Elk moment kan het doorgaande verkeer weer over een rijstrook rijden.

Provincie:
Tag(s):
A12