maandag, 26. januari 2015 - 8:00 Update: 26-01-2015 21:57

Trambestuurder die rond reed met dode passagier is geschorst

Trambestuurder rijdt rond met dode man
Foto: fbf
Amsterdam

De passagier die afgelopen vrijdagmiddag overleed in een tram in Amsterdam was een 56-jarige man uit Amstelveen. Hij is een natuurlijke dood gestorven, zo meldt AT5 maandag.

Eerder schreef de Telegraaf al dat een  Amsterdamse trambestuurder willens en wetens zeker twintig minuten rondreed met een overleden man in zijn tram.

Volgens de krant wezen verontruste passagiers rond half vijf de chauffeur van lijn 5 meerdere malen op de noodsituatie in zijn tram, maar de man weigerde te stoppen. Pas toen de tram bij de eindhalte aan het Binnenhof in Amsterdam kwam, kregen ambulancebroeders, die via 112 door geschokte reizigers waren geïnformeerd, de gelegenheid om zich over de man te ontfermen. Maar de hulp bleek voor hem al te laat. Reanimatie mocht niet meer baten.

Het GVB noemt het voor een 'bizar incident'. De bestuurder van de tram is per direct op non-actief gesteld. Woordvoerder Eric Bosman zegt hierover: 'Het is natuurlijk volstrekt onacceptabel als een trambestuurder willens en wetens blijft doorrijden met een overleden persoon aan boord. Dat mag nooit gebeuren.'

Hoewel het slachtoffer een natuurlijke dood is gestorven, doet de politie toch onderzoek in de zaak. Politie tegen AT5: 'Wij onderzoeken de zaak omdat iemand in hulpeloze toestand achterlaten strafbaar kan zijn. We onderzoeken dus of meldingen van passagiers, dat de trambestuurder doorreed ondanks waarschuwingen, waar zijn.' Ook het GVB heeft laten weten de zaak te onderzoeken.

Provincie:
Tag(s):