donderdag, 5. maart 2015 - 13:51

Traumahelikopter krijgt nieuwe standplaats op Groningen Airport Eelde

Traumahelikopter krijgt nieuwe standplaats op Groningen Airport Eelde
Foto: MV Blik op Nieuws
Groningen

Het UMCG heeft besloten de nieuwe standplaats voor de traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT) op Groningen Airport Eelde te realiseren. Het huidige helidek op het dak van het UMCG blijft uitsluitend nog in gebruik om patiënten snel met de heli naar het UMCG te brengen als dat noodzakelijk is.

Voor omwonenden van het UMCG betekent dit een aanzienlijke vermindering van de geluidsoverlast, omdat door de verplaatsing van de standplaats het aantal vliegbewegingen vanaf het UMCG-dak met zo’n zeventig procent zal afnemen. Naar verwachting vliegt het MMT medio 2016 vanaf de nieuwe standplaats op de luchthaven.

Meer mensen sneller traumazorg bieden

Vanaf de nieuwe standplaats kunnen meer mensen in Noord- en Oost-Nederland sneller van gespecialiseerde traumazorg worden voorzien en is een betere landelijke spreiding van de MMT-helikopters en dekking van Nederland mogelijk. De traumaheli van het UMCG wordt ingezet in de drie Noordelijke provincies, inclusief de Waddeneilanden, het Noorden van Overijssel en gedeeltelijk in Duitsland. Vanaf de nieuwe, zuidelijker gelegen standplaats kan de provincie Overijssel sneller worden bereikt (circa vier minuten tijdswinst).

Provincie:
Blik op 112: