donderdag, 19. februari 2015 - 9:50 Update: 19-02-2015 9:52

Twee aanhoudingen na plofkraak 's-Hertogenbosch

foto van ramkraak | fbf archief
Foto: fbf archief
's-Hertogenbosch

De politie hield donderdagochtend rond 4.15 uur op de Klokkenlaan een 23-jarige man uit Edam en een nog onbekende man aan na een plofkraak bij een geldautomaat aan de Sint Teunislaan.

Een paar minuten daarvoor kwam de melding over een mogelijke plofkraak binnen na een harde knal bij de automaat. Toen agenten bijna ter plaatse waren zagen ze een scooter met daarop twee personen met bivakmutsen en een tas wegrijden. Vervolgens werd een achtervolging ingezet en op het fietspad aan de Klokkenlaan werd het voertuig aangetikt, waarop de twee ten val kwamen en werden aangehouden. In de tas zat geld, vermoedelijk afkomstig uit de automaat. Een van de mannen werd door ambulancemedewerkers nagekeken omdat hij last van zijn rug had. De politie is een onderzoek begonnen naar de plofkraak. Het tweetal zit vast.

Plofkraak in Apeldoorn

Ook is vanochtend een ramkraak geweest in een bankgebouw aan de Gildenlaan in Apeldoorn. Deze vond plaats rond 04.45 uur. Mogelijk twee daders reden met een busje het gebouw binnen en vertrokken later zonder buit.

De politie werd door omwonenden gealarmeerd en was snel ter plaatse. Na een korte zoektocht werd in de buurt een busje aangetroffen. Deze is veiliggesteld voor onderzoek, omdat deze er mogelijk mee te maken heeft. Op grond van aangetroffen sporen, sluit de politie niet uit dat het de bedoeling was om een ontploffing te veroorzaken; dit is duidelijk niet gelukt. Van de twee daders ontbreekt ieder spoor. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):