woensdag, 25. februari 2015 - 9:09 Update: 25-02-2015 13:15

Twee derde van de trajectcontroles staat uit

Veel trajectcontroles staan niet aan
Foto: Archief FBF.nl

Twee derde van de trajectcontroles staat uit. Automobilisten hoeven op acht van de twaalf trajecten niet bang te zijn dat hun te harde rijden op camera wordt vastgelegd. Dat schrijft de Telegraaf woensdag.

Vorig jaar is men begonnen met de verouderde systemen te vervangen door systemen die 24 uur per dag kunnen meten, maar die klus is nog niet klaar. De verwachting was dat de meeste controlesystemen dit jaar weer in  gebruik zouden worden genomen. maar uit navraag bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) blijkt dat dat niet gelukt is.

Twee trajecten worden zelfs opgeheven (A12 bij Woerden en Zeelandtunnel). De controle op de A12 bij Utrecht wordt pas volgend jaar weer ingevoerd. Doordat er fors minder bekeuringen worden uitgedeeld loopt de schatkist dit jaar waarschijnlijk zo'n 80 miljoen euro mis.

Volgens het Openbaar Ministerie lopen de werkzaamheden niet uit en zijn de controles niet langer uitgeschakeld dan gepland.

Bij een trajectcontrole wordt de snelheid van iemand op twee punten gemeten.  De automobilist krijgt een boete als de gemiddelde snelheid op dat traject hoger is dan de maximumsnelheid.

Provincie:
Tag(s):