vrijdag, 6. februari 2015 - 7:57 Update: 07-02-2015 8:27

Twee mannen komen om door vermoedelijk dampen drugslab

Dode man gevonden in  Den Bosch
Den Bosch

De politie heeft donderdag het lichaam van een overleden man aangetroffen in een woning. In die woning was ook een drugslaboratorium aanwezig

De politie kreeg op donderdag 5 februari 2015 een melding van een buurtbewoner dat een man in de woning lag en dat men hem aan het reanimeren was. Hulpdiensten spoedden zich naar de woning waar men tevergeefs probeerde de man in leven te houden.

De omstandigheden waarin de man aangetroffen werd riep veel vragen op waardoor er een onderzoek gestart werd. In de woning werden chemische middelen en attributen gevonden die gebruikt zouden kunnen worden voor het vervaardigen van synthetische drugs. Daarom is de hulp ingeroepen van een team, gespecialiseerd in het omgaan met deze stoffen. Die constateerde dat er vermoedelijk in de woning daadwerkelijk synthetische drugs werd geproduceerd. In de kelderruimte, die bij de woning hoorde, werden jerrycans met chemische stoffen gevonden.

 

Onderzoek

Er werd een uitgebreid forensisch technisch en tactisch onderzoek gestart. Dat hele donderdagavond en ook vandaag, vrijdag 6 februari 2015, is de woning onderzocht. Daarbij zijn verschillende sporen veiliggesteld. Een gedeelte van de weg is daarvoor afgesloten. De doodsoorzaak van de man wordt ook nog onderzocht. 

Tweede dode

Het drugslaboratorium dat donderdag in Den Bosch werd ontdekt heeft mogelijk een tweede leven geëist. In het ziekenhuis in Tilburg is een man overleden die het lab eerder heeft bezocht. De kans is groot dat hij overleden is na het inademen van chemische dampen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):