vrijdag, 27. maart 2015 - 21:47 Update: 27-03-2015 21:53

Twee merries mishandeld in stal

Twee merries mishandeld in stal
Foto: fbf
Zutphen

In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 maart zijn in een stal in de omgeving van het dorp Empe vermoedelijk twee paarden mishandeld.

De beide merries werden vanmorgen met vermoedelijk opzettelijk aangebrachte verwondingen bij de vulva in de stal aangetroffen. De dieren zijn door een dierenarts onderzocht en behandeld. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De politie adviseert paardenbezitters alert te zijn op deze mogelijke wandaden; stallen en maneges grondig af te sluiten en scherp te zijn op de aanwezigheid van vreemden op het erf of de omgeving waarin paarden lopen of gestald staan.

In ruim een jaar tijd zijn meer dan 80 paarden en pony's mishandeld. Paardenbezitters en eigenaren worden verzocht in geval van constatering van ernstig letsel bij een paard, hiervan melding te maken bij de politie. In voorkomend geval wordt door politie en dierenarts getracht vast te stellen of er sprake is van een misdrijf en of er dus vervolgonderzoek noodzakelijk is.

Als mensen een mogelijke mishandeling van een paard op heterdaad zien laat ze dan bellen met het alarmnummer 112. Bij verdachte omstandigheden kan dit via het nummer 0900-8844.

Naar de aangifte van deze mishandelingen is een onderzoek gestart.

Provincie:
Blik op 112: