zondag, 17. mei 2015 - 10:32 Update: 18-05-2015 9:32

'Twee Nederlandse duikers overleden in Italië'

'Twee Nederlandse duikers komen om in Italië'
Foto: SXC
Genua

In de buurt van de Noord-Italiaanse stad Genua zijn gisteren twee Nederlandse duikers om het leven gekomen.

Dat gebeurde volgens de Italiaanse media in de Golf van Genua tijdens een excursie naar het wrak van de olietanker MT Haven. Het zou gaan om ervaren duikers van 53 en 46 jaar. Dit meldt RTL Nieuws op basis van berichtgeving van de Italiaanse nieuwszender Sky TG 24.

De mannen zouden op de boot waarvandaan ze naar het wrak zouden gaan duiken plotseling ziek zijn geworden. De bemanning van de boot waarschuwde de hulpdiensten. Een van de duikers stierf in de haven van Arenzano. De andere duiker stierf in de helikopter op weg naar het ziekenhuis. Een derde duiker, een Duitser, ligt met dezelfde ziekteverschijnselen in het hospitaal.

De Italiaanse krant Il fatto Quotidiano schrijft dat het om doodslag zou gaan en dat de luchtflessen van de duikers in beslag zijn genomen. De Italiaanse justitie heeft een onderzoek naar de dood van de Nederlanders ingesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van de twee mannen inmiddels bevestigd.

Vorige maand kwam een Zwitser ook al om het leven tijdens een duik op deze plek. Op 11 april 1991 verging hier de MT Haven voor de Italiaanse kust en sindsdien is het wrak een populaire duikbestemming  Ook voor Nederlandse duikers worden geregeld excursies naar het gezonken schip georganiseerd.

Op YouTube zijn diverse video's te vinden van mensen die met een onderwatercamera het schip vastleggen.

Categorie: