donderdag, 23. april 2015 - 19:22 Update: 24-04-2015 13:40

Tweede wassenbeeld Marco Borsato onthuld in Madame Tussauds

Marco Borsato onthult zijn wassenbeeld in Madame Tussauds
Amsterdam

Marco Borsato heeft voor de tweede keer in zijn carrière een wassenbeeld in Madame Tussauds gekregen, welke hij vandaag onder grote belangstelling van pers en fans onthuld heeft.

Marco heeft afgelopen januari de eerste poseersessie gehad voor zijn beeld. Na het bepalen van de pose  zijn er meer dan 500 lichaamsmaten van hem opgemeten en honderden foto’s gemaakt. De kleding die Marco voor het beeld gedoneerd heeft, heeft hij zelf gedragen.

Voor de tweede poseersessie is hij naar de Tussauds Studio’s in Londen geweest waar Marco zijn eerste ontmoeting had met zijn beeld in klei. In totaal hebben er in 4 maanden tijd 18 personen aan dit beeld gewerkt.

Head of Marketing Annemiek Dolfin; ‘Het eerste beeld van  Marco is gemaakt in 1997. Vorig jaar hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om dit beeld -wat echt niet meer gelijkend was na al die tijd- uit de attractie te verwijderen. Het aantal aanvragen voor een nieuw beeld van Marco was daarna zo groot dat hij in de top 10 van meest aangevraagde beelden verscheen. Zijn 25-jarig jubileum en de vele verzoeken van onze bezoekers waren voor ons de reden om hem te benaderen voor dit tweede beeld. Marco heeft aan hier net zo enthousiast aan meegewerkt als aan zijn eerste wassenbeeld 18 jaar geleden. Wij zijn enorm trots dat we Marco weer aan onze collectie kunnen toevoegen’.

Het nieuwe beeld van Marco komt te staan in ‘Music’ naast Adele en Lady Gaga.