dinsdag, 17. maart 2015 - 10:57 Update: 17-03-2015 13:40

Uberpop-chauffeurs belaagd in Amsterdam

Foto van taxi | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Een onbekende groep in Amsterdam zou het hebben gemunt op chauffeurs van Uberpop. In nog geen twee weken tijd zijn twee chauffeurs van van Uberpop zijn belaagd, zo meldt de Telegraaf. De chauffeurs hebben inmiddels bij de politie aangifte gedaan.

Zo zou één van de chauffeurs volgens de krant vorige week dinsdag op de A10 door een groep gemaskerde mannen tot stoppen zijn gedwongen. Daarop stapten mannen uit diverse taxi's prikten banden lek en gooide vloeistof over de motor van de auto. De chauffeur werd in bedwang gehouden onder bedreiging van een boksbeugel tegen zijn keel.

Later die avond werd ook een tweede Uberpop-chauffeur belaagd door een groep met diverse maskers en bivakmutsen. Deze chauffeur werd door de bedreigers duidelijk gemaakt dat er represailles zouden volgen als hij voor Uber zou blijven rijden.

Bij een derde incident, waarbij meerdere taxi's een Uberpop-chauffeur achtervolgden, konden twee verdachte taxichauffeurs worden aangehouden. Ook daar is aangifte van gedaan. De politie neemt de zaak hoog op. De zaak wordt door de recherche onderzocht. 

Provincie:
Blik op 112: