zondag, 15. maart 2015 - 11:40

Uitslaande brand verwoest oldtimer in Oirschot

Oirschot

Een felle uitslaande brand heeft zaterdagnacht grote schade aangericht in een bijgebouw van een woning aan de Oude Bestseweg in Oirschot. Een opslaghok welke over de volledige lengte aan de achterzijde van twee garageboxen was gevestigd brandde volledig af.


In de schuur stond een klassieke oldtimer welke volledig verloren ging. Ook de schuur van de buren ging in vlammen op. Hier lag voornamelijk hout opgeslagen. De brand werd opgeschaald naar middelbrand waarna de brandweer met een tweede tankautospuit ter plaatse kwam. In allerijl kon nog een klassieke Morris Minor cabriolet uit één van de garageboxen gered worden.

Het vuur greep razendsnel om zich heen en taste ook de garageboxen aan. Met een zogeheten redzaag werd het dak open gezaagd waarna met een warmtebeeldcamera gecontroleerd was of het vuur volledig was gedoofd. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, bewoners konden tijdig een veilig heenkomen vinden. Buurbewoners schoten te hulp maar konden niets doen tegen de metershoge vlammen. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.