vrijdag, 10. april 2015 - 9:46 Update: 10-04-2015 11:38

Uitslaande schuurbrand nabij Eetcafé De Oude Ketting in Boxtel

Boxtel

Donderdagnacht sloegen de vlammen opnieuw uit de schuur nabij Eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel. Rond 3.45 uur rukte de brandweer wederom met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de schuur al volledig in lichterlaaie.

Enkele vrachtwagenchauffeurs wisten ter nauwe nood hun vrachtwagencombinatie te verplaatsen. De schuur brandde volledig tot de grond toe af. Afgelopen middags was de brandweer al druk doende geweest met het blussen van een brand in deze schuur. Toen sloegen de vlammen vanuit een papiercontainer over naar het dak. Hoewel het vuur rond 14.00 volledig wasgedoofd brandde de schuur vannacht volledig af. De dakconstructie van de schuur stortte in, brokstukken sprongen tientallen meters ver. Er raakte
niemand gewond. Wel werd het gevarengebied door de brandweer afgezet met linten.

Door snel ingrijpen van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen truckerscafé. Met een mobiele kraan werden de restanten omgestoten zodat men de brandhaard volledig kon afblussen. Over de exacte oorzaak van beide branden tast men momenteel in het duister. Het nablussen van de brand heeft nog de nodige tijd in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):