donderdag, 19. februari 2015 - 20:52 Update: 19-02-2015 23:37

Uitspraak rechter heeft geen enkel gewicht voor actievoerders Bungehuis

Studenten willen Bungehuis UvA niet verlaten
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De bezetters van het Bungehuis in Amsterdam zijn niet van plan het gebouw te verlaten, zo hebben ze op een persconferentie laten weten. Dit melden verschillende media donderdag.

De rechtbank in Amsterdam had de studenten eerder vandaag opdracht gegeven het gebouw op korte termijn te verlaten. Als ze dat niet doen, moeten ze een dwangsom betalen van 1000 euro per dag tot een maximum van 25.000 euro. De rechter deed deze uitspraak in een kort geding dat de Universiteit van Amsterdam had aangespannen.

De studenten zijn teleurtgesteld. Een van hen zei dat de uitspraak van de rechter geen enkel gewicht heeft voor de actievoerders. Desnoods wachten ze tot de ME het gebouw ontruimt.

Het Bungehuis is een gebouw van de faculteit geesteswetenschappen van de UvA. Het wordt sinds afgelopen vrijdagochtend bezet door een groepering die zich De Nieuwe Universiteit (DNU) noemt en strijdt voor meer democratie en transparantie van bestuur binnen de universiteit. Het gaat om 'een honderdtal' studenten van verschillende universiteiten en een docent.

https://www.youtube.com/watch?v=Yfq36nVvhJc

Provincie: