vrijdag, 20. februari 2015 - 14:33 Update: 20-02-2015 14:35

Ultimatum gesteld aan werkgevers ziekenhuizen

Ultimatum gesteld aan werkgevers ziekenhuizen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU’91 en FBZ hebben vrijdag werkgever de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een ultimatum gesteld. Dit meldt FNV Zorg & Welzijn vrijdag.

De NVZ heeft tot 9 maart de tijd om de vakbonden weer uit te nodigen voor een gesprek over de cao Ziekenhuizen. Doet de NVZ dit niet, dan komen er acties.

Elise Merlijn, cao-onderhandelaars van FNV Zorg & Welzijn, over het uitblijven van de nieuwe cao: 'Wij vinden het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat de werkgevers binnen de ziekenhuizen vasthouden aan voorstellen die, zowel de arbeidsvoorwaarden als ook de omstandigheden waaronder de werknemers hun werk verrichten, zullen verslechteren. De afgelopen weken zijn de vakbonden in gesprek gegaan met de werknemers in de ziekenhuizen. Op tal van plekken is de actiebereidheid gepeild onder ziekenhuispersoneel. De maat is vol. De tijd van zachte acties lijkt achter ons.' 

190.000 medewerkers

Al tien maanden laten de werkgevers hun personeel in de kou staan, want al zo lang is er geen nieuwe cao voor de 190.000 medewerkers in deze sector. Het ziekenhuispersoneel eist samen met de vakbonden een goede cao met  een fatsoenlijke loonsverhoging, met echte banen door tegengaan van het uit de hand gelopen flexwerk binnen de ziekenhuizen en met recht op scholing om als werknemer aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. 

Provincie: