maandag, 16. februari 2015 - 17:30 Update: 16-02-2015 17:42

Ultimatum voor bezetters UvA

Ultimatum voor bezetters UvA
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Er is een ultimatum gesteld aan de bezetters van het Bungehuis in de Universiteit van Amsterdam (UvA). ‘De bezetters worden gesommeerd dinsdag om 12.00 uur het pand te hebben verlaten’, meldt de UvA maandagmiddag.

De Universiteit van Amsterdam startte een juridische procedure tegen de actiegroep die nu al enkele dagen het Bungehuis, een pand waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt, bezet houdt. ‘Een kleine groep actievoerders dupeert het onderwijs en het onderzoek. Medewerkers kunnen niet naar hun werk, colleges moeten worden verplaatst en studiegesprekken kunnen niet plaatsvinden’ aldus Louise Gunning-Schepers, voorzitter van het College van bestuur.

‘Het is belangrijk om over de universiteit na te denken, maar dat kan ook op een andere plek. Het debat voeren is goed, ideeën zijn bespreekbaar, maar er zijn alternatieve locaties. Deze actiegroep wenst daarvan geen gebruik te maken. Dat is jammer.’ 

Gisteren bood Gunning-Schepers de actievoerders een locatie aan op het Binnengasthuisterrein, om hun actie voort te zetten. Deze locatie zou dienst kunnen doen als plek voor debatten, lezingen en discussie over de onderwerpen waar de actievoerders over in gesprek willen. 

Het College van Bestuur verklaarde zich nadrukkelijk bereid aan deze debatten mee te zullen doen en het debat dezelfde dag nog te willen openen. De actievoerders wezen dit aanbod van de hand, waardoor de UvA zich genoodzaakt ziet een kort geding aan te spannen.