maandag, 16. maart 2015 - 12:12 Update: 16-03-2015 17:18

Universiteit Maastricht doet aanvraag voor dierproeven met labradors

Nieuwe plannen voor testen op labradors
Foto: SXC
Elst

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht willen weer beginnen met experimenten op honden. Zij hebben een nieuwe aanvraag ingediend bij de dierexperimentencommissie (DEC).

 In september 2014 schortte de universiteit alle experimenten op honden op. Aanleiding was de publieke verontwaardiging over de experimenten op 39 labradors. Stichting Animal Rights kondigt bij goedkeuring juridische stappen aan.

De Universiteit Maastricht liet Stichting Animal Rights naar aanleiding van een Wob-verzoek in een e-mail weten dat er “...wel een aanvraag voor de beoordeling van een protocol bij de DEC waarbij honden zijn betrokken is ingediend. De DEC heeft hierover ook een advies uitgebracht aan de gemandateerde vergunninghouder. De gemandateerde vergunninghouder heeft het besluit dienaangaande echter aangehouden in afwachting van het advies van de Externe Commissie (EC).”

Robert Molenaar, directeur Stichting Animal Rights: “De nieuwe aanvraag moet door verschillende instanties goedgekeurd worden; de DEC, een Externe Commissie en de Centrale Commissie Dierproeven. Echter, geen enkele dierenwelzijnsorganisatie zit in een van de besloten commissies zodat vrijwel alle aanvragen goedgekeurd worden.

Provincie: