vrijdag, 10. april 2015 - 20:35

Utrechtse serieverkrachter voor vier zaken voor de rechter

Utrechtse serieverkrachter vandaag voor de rechter
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Tijdens de pro formazitting in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter op maandag 13 april zal de officier van justitieMidden-Nederland de definitieve tenlastelegging voorleggen aan de rechtbank.

Dankzij forensisch onderzoek wordt de man – naast de drie feiten die hem al worden verweten – nog een verkrachting uit 1995 ten laste gelegd.

In totaal gaat het nu om vier verkrachtingen. Drie feiten konden eerder dankzij een DNA-match in verband worden gebracht met de inmiddels 52-jarige verdachte, op 15 september 1995 in Bunnik, op 26 september 1995 in Utrecht en op 24 oktober 2001 in Bilthoven. Hier is nu een vierde verkrachting bijgekomen, op 5 september 1995 in De Bilt. Dit betekent dat in de overige 18 feiten geen vervolging zal worden ingesteld wegens gebrek aan bewijs. Alle slachtoffers zijn inmiddels door de officier van justitiegeïnformeerd.

De verdachte beroept zich nog steeds op zijn zwijgrecht. Tijdens de pro formazitting op 13 april zal ook gesproken worden over een nog uit te voeren persoonlijkheidsonderzoek. De zitting staat gepland om 14.45 uur en is openbaar.

Provincie: