vrijdag, 10. april 2015 - 17:22 Update: 10-04-2015 17:38

UvA wint kort geding, studenten moeten weg uit Maagdenhuis

UvA wint kort geding, studenten moeten weg uit Maagdenhuis
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft vrijdagmiddag in een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam gelijk gekregen van de rechter. De studenten die het Maagdenhuis bezetten moeten het pand per direct verlaten.

De UvA had het kort geding aangespannen omdat zij er niet zeker van waren dat alle studenten zich zouden houden aan de afspraak om het Maagdenhuis aanstaande maandag te verlaten. 

‘De UvA wilde dat er een positief einde komt aan de bezetting van het Maagdenhuis. Daarom verwelkomden wij de mededeling van De Nieuwe Universiteit dat zij bereid zijn om het Maagdenhuis maandag te verlaten’ stelt de UvA.

‘Tegelijk is dit, helaas, geen garantie dat íedereen hier gevolg aan zal geven – zoals gisteren ook bleek, nadat een akkoord werd verworpen door (een deel van) De Nieuwe Universiteit. Wij weten niet zeker wie er nu spreekt, of dit voor iedereen geldt en wie er precies in het Maagdenhuis verblijven. Vandaar dat wij ervoor kiezen het kort geding toch door te laten gaan’, aldus de UvA vrijdag. 

Dwangsom

Wanneer de studenten geen gehoor geven aan de oproep om het Maagdenhuis per direct te verlaten dan geldt er voor de studenten een dwangsom van 1.000,- per dag dat de bezetting voort blijft duren.

Provincie: