woensdag, 21. januari 2015 - 9:04 Update: 21-01-2015 12:08

Vaders krijgen extra aandacht tijdens de Nationale Voorleesdagen

Speciale aandacht voor de vaders tijdens de Nationale Voorleesdagen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Op veel scholen wordt woensdagochtend met het voorleesontbijt de aftrap gegeven voor de Nationale Voorleesdagen.

De komende week wordt er extra veel voorgelezen op basisscholen om het lezen bij kinderen te bevorderen. Bij deze 12e editie van de Nationale Voorleesdagen gaat er speciale aandacht uit naar de  vaders, omdat uit onderzoek is gebleken dat vaders een stuk minder voorlezen dan moeders. Dit schrijven verschillende media woensdag.

In de bibliotheek van Hoorn leest prinses Laurentien vandaag voor uit Boer Boris gaat naar zee. Het boek is geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philp Hopman en werd verkozen tot Prentenboek  van het Jaar 2015. Naast prinses Laurentien gaan er ok veel bekende vaders voorlezen. Zo gaat Bastiaan Ragas naar een basisschool in Bloemendaal en lezen  Beau van Erven Dorens, Eric Corton en Leo Blokhuis voor op scholen in Amsterdam.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Het doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen duren van 21 januari tot en met 31 januari.