dinsdag, 5. mei 2015 - 17:19 Update: 06-05-2015 8:56

Vakantiegeld soms nodig om rond te komen

Meerderheid besteedt hun vakantiegeld daadwerkelijk aan vakantie
Foto: fbf archief

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders besteedt hun vakantiegeld van 2015 daadwerkelijk geheel of ten dele aan een vakantie (85 procent).

Mensen met een inkomen beneden modaal gebruiken het geld relatief vaak volledig voor andere zaken dan de vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van ABN AMRO onder ruim 1200 werkenden.

Veel werkende Nederlanders gaan in de zomermaanden met vakantie, namelijk 70 procent. Bijna één op de vijf ondervraagden geeft aan deze zomer niet weg te gaan, maar mogelijk wel op een later moment. Europa is als vakantiebestemming het populairst. 66 procent blijft in Europa. Van de werkende Nederlanders kiest 17 procent voor een bestemming in eigen land. Een even grote groep reist af naar een ander continent.

Geen vakantiegeld nodig

Ook geld ontvangen uit belastingteruggave wordt aangewend voor vakanties. Echter, uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de werkenden ook zonder vakantiegeld en/of belastingteruggave op vakantie kan. 30 procent heeft dit geld juist nodig om weg te kunnen. Een minderheid heeft vakantie- en belastinggeld nodig om gedurende het jaar rond te komen (16 procent). Dit is relatief vaker het geval voor mensen met een inkomen beneden modaal.

Categorie: