maandag, 9. februari 2015 - 19:06 Update: 10-02-2015 13:39

Vakbonden om tafel met Blokker na schrappen 440 banen

blokker
Foto: Archief bon
Amsterdam

Blokker gaat ongeveer 440 banen schrappen. Dat maakt het winkelbedrijf maandag bekend. Blokker neemt verdere maatregelen om de positie van het bedrijf in de sector Huishoud te versterken en om beter aan te sluiten op de behoeften van de eigentijdse consument.

Blokker maakt verder bekend dat het dit jaar wederom gaat investeren in distributie en logistiek, IT, klantenservice en de webshop om het omnichannel aanbod voor de klant te verbeteren. Daarnaast investeert Blokker in de fysieke winkelbeleving. Zo is besloten de nieuwe winkelformule na de zomer stapsgewijs verder uit te rollen. Dit besluit volgt op een positieve evaluatie van de zeven pilotwinkels die in 2014 volgens de nieuwe formule zijn geopend.

Tevens is Blokker voornemens de bezetting van de fysieke winkels meer aan te passen aan het winkelbezoek en het koopgedrag van de consument. Zo kunnen ook de loonkosten meer in lijn worden gebracht met de dalende omzetten in de winkels. Deze voorgenomen maatregel leidt tot een reductie van circa 440 van het aantal winkelmedewerkers in circa 250 eigen winkels (circa 6% van het totaal aantal medewerkers).

Bij Blokker werken op dit moment circa 7.200 medewerkers over 500 filialen,100 franchisewinkels en een webshop. 

Provincie:
Tag(s):