woensdag, 22. april 2015 - 10:05 Update: 21-05-2015 12:38

Valkenburgse zedenzaak, 23 mannen bekennen seks met 16-jarig meisje

Al 23 mannen hebben bekend in Valkenburgse zedenzaak
Foto: Archief EHF
Valkenburg

Van de 60 mannen die zijn verhoord in de Valkenburgse zedenzaak hebben er al 23 een bekentenis afgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat woensdag bevestigd na berichtgeving in de Limburgse pers.

De mannen hebben bekend dat zij in een hotel seks hebben gehad met een 16-jarig meisje. Het meisje zou voor loverboy Armin A. (21) hebben gewerkt. Een woordvoerster van het OM heeft aan de Limburgse zender L1 laten weten dat er binnenkort nog 'minder dan 10 mannen' als verdachte zullen worden verhoord.

Vorige week kwam naar buiten dat de hoofdverdachte in deze zedenzaak het 16-jarige meisje niet heeft gedwongen tot betaalde seks. De aanklacht tegen de man is daarop door het OM flink afgezwakt. Hij wordt nog wel vervolgd voor het aanzetten van een minderjarige tot prostitutie.

Het meisje zou onder de schuilnaam Kimberley 3000 euro hebben verdiend, zo schrijft de omroep. Met dat geld zou Armin A. in een casino hebben gegokt.

Om de bekentenissen met succes voor de rechter te brengen, is aanvullend bewijs nodig, bijvoorbeeld bijvoorbeeld DNA-materiaal. Voor zover bekend hebben acht mannen een bevel gekregen DNA af te staan, aldus de omroep.

Lees alles over:
Provincie: