maandag, 18. mei 2015 - 10:45 Update: 18-05-2015 10:52

Van Bronckhorst tegen wil en dank voor Feyenoord-selectie gesleept

Van Bronckhorst tegen wil en dank voor Feyenoord-selectie gesleept
Foto: fbf

(Elf Voetbal - BlikopNieuws) Giovanni van Bronckhorst moet de komende weken de puinhopen van de ontslagen Fred Rutten opruimen bij Feyenoord. De assistent, die voor volgend seizoen is aangesteld als hoofdtrainer, heeft weinig andere keuzes dan zijn gezicht nu al te laten zien voor het hondstrouwe Legioen.

Gio zal ongetwijfeld niet van een ideale situatie spreken. De oud-international wilde zich samen met assistent Jean-Paul van Gastel nog een zomer voorbereiden op zijn eerste grote klus als trainer, maar de omstandigheden nopen hem om in het gat te springen dat de wanhopige clubleiding heeft achtergelaten door Rutten te ontslaan. Een vreemde beslissing waarmee het niet inspeelt op de sentimenten op de tribunes. Waarschijnlijk hopen technisch directeur Martin van Geel en co een schokgolf te bewerkstelligen.

Aan de andere kant was het ook wel heel matig wat Feyenoord de afgelopen weken liet zien. In de laatste vijf wedstrijden werden maar twee punten gehaald en directe plaatsing voor de Europa League werd maar niet binnengehengeld. De keiharde nederlagen tegen eerst Vitesse (4-1 in De Kuip) en PEC Zwolle (3-0) waren de druppel voor de clubleiding. Rutten wist het zelf voor de wedstrijd al: dit wordt mijn laatste. Bij winst was plek drie veilig, bij verlies zou hij zelf om zijn vertrek hebben gevraagd.

Zo eindigt het verblijf van Rutten op een treurige manier, nadat het er in het begin van het seizoen veelbelovend uitzag. De Tukker beende na de wedstrijd tegen PEC weg op een manier die niet veel zin in een play-off-toetje in zich had. Feyenoord was wel zo netjes om Rutten formeel te ontslaan, zodat de oud-trainer van PSV, Vitesse, FC Twente en Schalke 04 nog bijna honderdduizend euro aan salaris mag bijschrijven. Als hij zelf was opgestapt, had hij dat niet gekregen. Natuurlijk heeft de beste man er recht op, maar stijlvol is het niet voor iemand die ongetwijfeld multimiljonair is.

Categorie: