donderdag, 19. februari 2015 - 13:23 Update: 19-02-2015 13:23

Van een knappe vent getransformeerd tot beeldschone meid

iiGethii
Foto: iiGethii
Australië

Van een knappe jongen getransformeerd tot beeldschone meid. Dat deed de nu ongeveer 25-jarige Australische kunstenaar iiGethii.

Toen hij zo'n 20 jaar was besloot iiGethii om zich definitief medisch te laten behandelen. Om deze drie jaar durende transformatie met de wereld en lotgenoten te delen, maakte iiGethii elke maand een foto van zichzelf. Nu ruim drie jaar later plaatste iiGethii haar Timeline online. Geniet van 100 seconden transformatie van een transsexueel die zich als vrouw ontpopt.

Trangender info VuMC:

​Genderdysforie komt voort uit een gevoel van onbehagen over iemands biologische geslacht. Vaak gaat het samen met de wens om van het andere geslacht te willen zijn. De sterkte van dit gevoel kan verschillen en het kan ook verschillende vormen hebben. De meest extreme vorm treffen wij aan bij transsexuelen, die hun lichaam aan het gewenste geslacht willen aanpassen door middel van een medische behandeling. Een andere term hiervoor is ook wel genderidentiteitsstoornis. Genderdysforie komt op alle leeftijden voor. Het kan al in de kindertijd aanwezig zijn, maar niet alle kinderen met genderdysforie worden later transseksueel.

Categorie: