maandag, 27. april 2015 - 13:42

Van Hanegem is niet kleurenblind, wél teleurgesteld

Van Hanegem is niet kleurenblind, wél teleurgesteld
Foto: fbf

(ElfVoetbal-BlikOpNieuws) Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in het AD geen goed woord over voor het nieuwe uitshirt van Feyenoord. Ook begrijpt hij weinig van de groep supporters die Jean-Paul Boëtius gisteren cynisch bejegende.

"Feyenoord had vroeger altijd hetzelfde tweede tenue, groen en wit. Dat zijn ook de kleuren van Rotterdam. Wat is dat nou voor gekkigheid om elk jaar een andere kleur te kiezen?", begrijpt De Kromme weinig van een van de zaken die bij het moderne voetbal horen.
 

Bassie en Adriaan

"Dat nieuwe shirt van Feyenoord doet pijn aan mijn ogen. Ik dacht even dat ik een carnavalsvereniging op het veld zag lopen. Ik speelde vroeger wel- eens mee met een artiestenelftal, maar ik denk dat die jongens nog niet eens in dat shirt zouden willen lopen", steekt Van Hanegem zijn onvrede over het nieuwe shirt niet onder stoelen of banken.

"Ik zie wel meer lelijke shirts. Dat uitshirt van Barcelona vind ik ook vreselijk. Ik begrijp niet hoe ze het verzinnen. Terwijl hun eigen shirt zo prachtig is. En dan hebben die gasten ook nog allemaal van die gekleurde schoenen aan. Het is soms net of ik Bassie en Adriaan zie voetballen."

Strijd om derde plek nog onbeslist

De eerste wedstrijd van Feyenoord in dat carnavalsshirt viel niet mee. Ze gaan het nu nog moeilijk krijgen om die derde plaats vast te houden, want ze hebben nog twee vervelende tegenstanders, Vitesse en PEC", vreest Van Hanegem voor het restant van de competitie.

De oer-Feyenoorder ergert zich ook aan de soap rondom Boëtius. "Ik blijf me er aan storen hoe Feyenoord met Boëtius omgaat. Hij wil nog niet tekenen, ja, vind je het gek? En dan gaan er ook nog mensen cynisch klappen voor Boëtius. Ik weet zeker dat dat geen echte Feyenoord-supporters zijn. Want die begrijpen wel dat hun club een grote fout maakt als ze Boëtius laten gaan." 

Categorie: