maandag, 18. mei 2015 - 12:37 Update: 18-05-2015 12:40

Van Hanegem pissig: "Feyenoord in- en- intriest"

Van Hanegem pissig: "Feyenoord in- en- intriest"
Foto: Archief EHF

(Elf Voetbal - BlikopNieuws) Willem van Henegem is niet te spreken over de gang van zaken bij 'zijn' Feyenoord. De oud-speler, -assistent en -hoofdtrainer van de club is vooral kritisch op de clubleiding en denkt dat het wel even gaat duren voor Feyenoord de klappen te boven is.

ondag werd afscheid genomen van hoofdtrainer Fred Rutten nadat directe plaatsing voor de Europa League was misgelopen. "Ik ben somber gestemd. Ik vind het in- en- intriest wat er deze competitie met mijn club gebeurt. En ik zie voor de toekomst geen verbetering. Dezelfde mensen zullen het in het Maasgebouw voor het zeggen hebben, want iedereen houdt elkaar daar keurig de hand boven het hoofd", zo begint De Kromme maandagochtend zijn relaas in het AD.

Het transferbeleid van Martin van Geel kan op weinig sympathie van Van Hanegem rekenen. "Ik hoor al jaren hetzelfde gejammer. Dat er bij Feyenoord geen geld is om goede spelers te kopen. Het vervelende is dat de mensen in de leiding niet tegen kritiek kunnen en niets van anderen willen aannemen. Ze zijn dan meteen beledigd. Feyenoord komt dan met oudere spelers als Wilkshire, Boulahrouz en Kazim op de proppen. Maar dan kan je beter in je eigen jeugd kijken."

Wisselingen van Rutten

Trainer Fred Rutten krijgt ook een veeg uit de pan: "Ik denk dat het te maken heeft met al die wisselingen in de ploeg, die erin, die eruit, dan die er weer in, zo ging het maar door. Dat is bij de spelers in de bovenkamer gaan zitten. Ze hebben geen vertrouwen meer. Dat is op het veld te zien. Rutten beweerde bijvoorbeeld dat Toornstra moe was omdat hij te veel wedstrijden moest spelen. Wat een onzin. Maar als je maar blijft roepen dat iemand moe is, dan wordt hij vanzelf moe."

Van Ruttens opvolger Giovanni van Bronckhorst had de 52-voudig international tenslotte meer verwacht. "Ik had best vertrouwen in Van Bronckhorst en Van Gastel, maar ik begrijp niet dat ze het hele seizoen niets van zich hebben laten horen. Zij hebben toch ook gezien dat het bij Feyenoord vaak helemaal mis ging. Of zagen ze dat niet? Ik kan me dat niet voorstellen, want dat zou wel een groot brevet van onvermogen zijn. Maar aan loyale assistenten heb je ook niets", besluit van Hanegem.

Categorie: