maandag, 16. maart 2015 - 13:42 Update: 16-03-2015 13:44

Van Hanegem: 'Wat koop ik daar nou voor?'

Van Hanegem: 'Wat koop ik daar nou voor?'
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) ) Willem van Hanegem beleefde wederom een treurig weekeinde. "Dat ik het niveau van het voetbal meestal droevig vind, is bekend, maar met de scheidsrechters is het niet beter gesteld.", zo begint hij zijn relaas in zijn maandagcolumn in het AD.

Volgens De Kromme is het arbiterkorps in Nederland 360 graden gedraaid. "Nijhuis kreeg eerder dit seizoen veel complimenten voor hoe hij Ajax-Feyenoord had geleid. Hij liet veel toe en dat was ook goed voor de wedstrijd. Het lijkt het erop dat dat daarna de nieuwe trend voor de scheidsrechters is geworden. Alleen wordt er nu vaak te veel toegelaten. Zo zie ik elke week hele nare overtredingen. Er zijn bijna geen grenzen meer."

Een videoscheidsrechter zou dan uitkomst kunnen bieden. Of toch niet… "Dat er elektronische bewaking van de doellijn is, zoals laatst bij Feyenoord, vind ik prima, maar al die andere dingen moeten ze gewoon kunnen beoordelen. Daarvoor hoef je na elke gekke actie toch niet naar zo'n schermpje te gaan zitten kijken? Het gaat al jaren zonder die dingen en waarom zouden ze het nu ineens niet meer goed gezien? Zijn ze ineens allemaal kippig geworden?"

Geen videoscheidsrechter, maar gewoon 'menselijke' beslissingen én fouten dus. Dan is het wel te prijzen dat er na een foute beslissing van een scheidsrechter in ieder geval toegegeven wordt dat er een fout gemaakt is, toch? Iets met een pleister op de wonde. "Ik word ook gek van al die scheidsrechters die na afloop voor de camera hun fout toegeven. Ja, als ik het nu zo bekijk, was het geen strafschop... Wat koop ik daar nou voor? Laten ze het lekker tijdens de wedstrijd goed bekijken."

Categorie:
Tag(s):