zondag, 22. februari 2015 - 10:17 Update: 22-02-2015 13:08

Vastgelopen wintersportgangers kunnen weer verder op Franse wegen

Wintersporters brengen nacht door in auto of opvangplaatsen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

Zondagochtend zijn de Franse snelwegen naar de Alpen, de A43 Lyon-Chambéry en de A48 bij Grenoble weer geopend. Het wintersportverkeer komt daar langzaam weer op gang, zo meldt de ANWB zondag.

Door de hevige sneeuwval strandden zaterdag veel automobilisten op de snelwegen naar de Franse Alpen. Onder hen ook Nederlanders. Doordat er ellenlange files ontstonden, kon er niet worden gestrooid. Veel mensen moesten de nacht in hun auto doorbrengen.

Hotelkamers waren zaterdagavond niet of nauwelijks nog te krijgen. Medewerkers van het Rode Kruis deelden warme dranken uit aan mensen die soms al uren in de file stonden. Ze kregen daarbij hulp van vrijwilligers van de Franse Civiele Bescherming.

Langs de A43 waren opvangplaatsen ingericht in sporthallen en feestzalen waar vakantiegangers konden overnachten. Naar schatting hebben zo'n 500 mensen daar gebruik van gemaakt. Zaterdag viel in Frankrijk op sommige plaatsen meer dan 30 centimeter sneeuw. Ook wegen over bergtoppen sneeuwden onder, waardoor ongelukken gebeurden en mensen de berg niet meer over konden komen.

Categorie:
Tag(s):