vrijdag, 23. januari 2015 - 19:09 Update: 23-01-2015 19:21

Vaten met drugsafval gedumpt naast Defensie-complex

Vaten met drugsafval gedumpt naast Defensie-complex
Foto: JPF - Archief
Ede/Lunteren

Onbekenden hebben in Lunteren en Ede vaten met chemische stoffen gedumpt. Dit meldt de politie die samen met de Koninklijke Marechaussee een onderzoek is gestart.

Vrijdagochtend werden aan de Hessenweg in Ede 64 vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. Deze vaten waren gedumpt nabij een complex van Defensie. Daarom wordt deze dumping door de Koninklijke Marechaussee onderzocht', aldus de politie.

Enkele vaten lekten, waardoor de grond vervuild raakte. Het grondwater is niet vervuild geraakt. Donderdagmiddag werden in Lunteren aan de Beukenlaan twee grote vaten met chemicaliën aangetroffen, vermoedelijk gaat het ook hier om drugsafval. De politie onderzoekt de herkomst van deze vaten.

Getuigen

Mogelijk zijn er mensen die aan de Hessenweg of aan de Beukenlaan iets hebben gezien dat verband kan houden met het dumpen van deze vaten. De politie vraagt hen te bellen met 0900-8844.

Milieuschade

Het dumpen van dit soort stoffen kan ernstige gevolgen hebben voor het milieu, aangezien het vaak om giftige stoffen gaat. De vaten worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. De politie en de Koninklijke Marechaussee onderzoeken of er een verband is tussen de dumpingen in Ede en Lunteren.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):