donderdag, 19. februari 2015 - 14:41

'V&D-baas wil loonoffer personeel en koopt zelf huis van € 20 miljoen'

'V&D-baas wil loonoffer personeel en koopt zelf huis van € 20 miljoen'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

V&D baas Marc Leder heeft voor 20 miljoen euro een huis in de Hamptons gekocht, het dubbele van bedrag dat hij als loonoffer vraagt van zijn personeel om het warenhuis te redden

Om V&D van de ondergang te redden, wil directeur Marc Leder van V&D-eigenaar Sun Capital dat het personeel 5,8 procent salaris inlevert. Een loonoffer dat per jaar tien miljoen euro oplevert. Dat is de helft van de prijs die V&D-baas Leder betaalde voor zijn nieuwe huis in de Hamptons, waar zanger Billy Joel en Bill en Hillary Clinton zijn buren zijn.

De Hugh Hefner van de Hamptons wordt Marc Leder wel spottend genoemd. De man, eigenaar van Sun Capital het bedrijf dat het nu in nood verkerende V&D in 2010 kocht, leidt na zijn scheiding in 2009 een seks en rock & roll-leven en is een liefhebber van feestjes waarbij er niet of nauwelijks kleren worden gedragen.

Het nieuwe optrekje, zo weet HollywoodHuizen.nl dat op haar site ook tal van foto's publiceert van Leders huis, staat in Sagaponack, een van duurste postcodegebieden van de VS, met een gemiddelde huizenprijs van 6.433.077 dollar. Het dorp mag dan maar een paar honderd inwoners tellen, daaronder wel Bill en Hillary Clinton en zanger Billy Joel.

Een lange, kronkelende oprijlaan leidt naar het huis in de nabijheid van de oceaan. Het lapje grond van Leger is ruim 12.000 vierkante meter groot en ook binnenshuis heeft de V&D-baas niet over ruimte te klagen. Achthonderd vierkante meter woongenot op de bovenste verdieping, ruim 500 vierkante meter op de begane grond. Er zijn 8 slaapkamers, 11 badkamers, vier open haarden en een wenteltrap in een toren van glas.

De woonkamer, met extreem hoog plafond, heeft erkers om de in het westen ondergaande zon te bewonderen. Op die begane grond ook een bibliotheek, de master bedroom met eigen kantoor en de eiken keuken met roestvrijstalen apparatuur van Miele, Wolf en SubZero.

Het nieuw verworven huis van Ledgar beschikt naast een fitnessruimte ook over een eigen bioscoop en een wijnkelder met eigen proeflokaal! Buiten een patio, een mega zwembad en een tennisbaan. Een hapje en een drankje kan Leder halen in de buitenkeuken. De garage biedt plaats aan drie auto’s. Op de foto’s is overigens te zien dat Leger niet bij zijn eigen V&D is gaan shoppen voor de inrichting…

Als Leder het even niet meer ziet zitten in Sagaponack dan kan hij zich nog altijd terugtrekken in zijn penthouse met zwembad op het dak in South Beach, Miami. Dat kocht hij in 2013 voor vijftien miljoen dollar.

 

Provincie:
Tag(s):