maandag, 9. februari 2015 - 9:54 Update: 09-02-2015 11:45

V&D heeft geen boodschap aan handreiking FNV inzake loonoffer

V&D veegt handreiking FNV inzake loonoffer van tafel
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

V&D veegt handreiking FNV Handel inzake loonoffer van tafel Zondagmiddag 8 februari is er opnieuw overleg geweest tussen FNV Handel en V&D. FNV Handel heeft weer onderzocht of een akkoord met V&D mogelijk is, maar onveranderd veegt V&D elk voorstel van FNV Handel van tafel.

FNV Handel heeft in het gesprek met V&D aangegeven bereid te zijn te praten over enige aanpassingen van arbeidsvoorwaarden, in ruil voor werkzekerheidsgaranties. Dit voorstel werd direct naar de prullenbak verwezen door V&D, want garanties zijn onbespreekbaar. V&D houdt onverkort vast aan het loonoffer van 5,8% tot 10% en geeft daar geen duimbreed op toe. Dat maakt dat verder overleg niet zinvol was.

FNV Handel heeft verder zijn verbazing uitgesproken over het feit dat vakbonden en medewerkers een volstrekt ondergeschikte rol spelen in het reddingsplan van V&D. FNV Handel ervaart dat de bonden slechts voor de vorm zijn uitgenodigd en dat V&D en SUN geen enkele waarde lijken te hechten aan een akkoord met vakbonden.

Het kort geding dat FNV Handel tegen V&D heeft aangespannen dient op 16 februari a.s.

De vestigingen van V&D zijn maandag geopend. Zoals het er nu naar uitziet zullen volgens de vakbonden enkele vestigingen in de toekomst kunnen blijven voortbestaan. 

Provincie:
Tag(s):