maandag, 9. februari 2015 - 12:43 Update: 09-02-2015 14:02

V&D krijgt huurverlaging in ruil voor kleinere winkels

V&D krijgt huurverlaging in ruil voor kleinere winkels
Foto: Archief EHF
Amsterdam

V&D en de verhuurders van de 63 warenhuizen zijn eruit. De verhuurders van de V&D-warenhuizen gaan 25 miljoen euro huur inleveren in ruil voor kleinere V&D-vestigingen.

Dat is de uitkomst van het finale overleg tussen beide partijen, zo meldt het Parool maandag. Maar het wachten is nog op V&D-eigenaar Sun of die hiermee akkoord gaat. Het grote probleem is de opstelling van het moederbedrijf Sun.

De verhuurders van V&D dachten dat V&D ook namens Sun onderhandelde, maar nu moeten ze na het sluiten van het akkoord met V&D nog op toestemming uit de VS wachten. Sun wilde  niet verder gaan dan een extra investering in V&D van dertig miljoen euro. Wel is het bereid om voor nog eens dertig miljoen een lening aan de dochter te verstrekken.

Vooralsnog houden verhuurders IEF Capital (twaalf vestigingen) en Prowinko (twee) hun rechtszaken tegen V&D nog in de lucht, zo schrijft de krant. het warenhuis is nu bereid om per vestiging fors in te krimpen of succesdochter La Place flink uit te breiden. V&D wil nu in het komende half jaar per vestiging onderhandelen over het inleveren van vierkante meters die dan door de verhuurders kunnen worden gevuld met nieuwe winkelketens.

Provincie:
Tag(s):