zaterdag, 7. februari 2015 - 19:58 Update: 08-02-2015 20:35

'V&D vraagt huurkorting van 6 maanden'

Foto van V&D winkel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

V&D heeft aan de verhuurder van haar winkelpanden gevraagd om een 6 maanden huurkorting. Dit hebben bronnen zondag bevestigd tegenover de NOS. In die tijd wil het winkelconcern per filiaal aan een financiële oplossing werken.

De vakbonden FNV en CNV zijn niets opgeschoten na een kort overleg zondagmiddag op het hoofdkantoor van V&D. Dit hebben de twee onderhandelaars van beide bonden na afloop tegenover de NOS laten weten. Volgens de bonden blijft V&D vasthouden aan het loonoffer van minimaal 6% voor het personeel en zit er geen rek in. Daarom houden de bonden vast aan het kort geding dat zij tegen V&D hebben aangespannen. 

Zondagochtend liet V&D-raadsman Willem Jan van Andel voor de NOS-camera nog weten dat het reddingsplan voor V&D voor 80% rond was. Voor de overige 20% van de oplossing moest er zondag nog verder onderhandeld worden tussen Sun Capital, V&D, de banken en de verhuurder IEF Capital.

Bij die onderhandelingen waren de vakbonden nog niet aangeschoven. FNV Handel liet zondagochtend nog weten nog niets te hebben vernomen van V&D. Zij waren niet geïnformeerd over de reddingspoging. De eigenaar van V&D, Sun Capital, liet zaterdag weten bereid te zijn om meer geld in het noodlijdende warenhuis te steken. De investeringsmaatschappij wil 60 miljoen steken in het noodlijdende warenhuis. Eerder deze week was dat nog 40 miljoen. Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond liet zaterdag weten dat nu Sun bereid is meer geld op tafel te leggen, het loonoffer zeker van tafel moet.

Mochten de onderhandelingen mislukken, dan heeft dat grote gevolgen voor personeel en het warenhuisketen zelf. De kans is dan groot dat het bedrijf failliet gaat. 

Provincie:
Tag(s):
v&d