zondag, 26. april 2015 - 11:09 Update: 26-04-2015 21:37

'Veel meer banken moeten consumenten helpen aan lagere hypotheekrente'

VEH: Banken moeten klanten helpen aan lagere hypotheekrente
Foto: fbf
Amersfoort

Vereniging Eigen Huis(VEH) roept banken op om rentemiddeling aan te bieden voor alle hypotheekklanten met een lopend rentecontract. Zo kunnen zij profiteren van de huidige lage rente en hun maandlasten flink verlagen.

Rentemiddeling kan door alle geldverstrekkers worden aangeboden, het is alleen een kwestie van willen en doen. Bij rentemiddeling wordt het rentepercentage dat een huiseigenaar nu voor zijn hypotheek betaalt gemiddeld met de actuele, lage marktrente. De eenmalige en vaak forse renteboete die gewoonlijk moet worden betaald, wordt bij rentemiddeling verrekend in een opslag over de nieuwe renteperiode.

Nu hebben alleen kopers en huiseigenaren die voor een nieuwe rentevaste periode staan voordeel van de historisch lage hypotheekrente. "Dat moet ook mogelijk worden voor alle mensen voor wie de renteperiode nog vele jaren doorloopt en die daardoor nog heel lang een hoge rente betalen", zegt algemeen directeur Cindy van de Velde van Vereniging Eigen Huis. "Rentemiddeling zorgt voor lagere maandlasten en dat maakt mensen financieel weerbaarder. Betalingsproblemen kunnen worden voorkomen of achterstanden ingelopen".

Categorie:
Provincie: